10 Kasım 2010 Çarşamba

rastlantı diye birşey yokmudur??


eminim bahsedeceğim filmi izleyince sizde böyle düşüeceksiniz. filmin adı 'manolya' ...

geniş bir oyuncu kadrosu var, hepsini saymak zor, kadronun geniş olmasında anlaşıldığı gibi konusuda kadro kadar renkli, birbirinden farklı karakterlerin yaşamlarından, pişmanlıklarından, hatalarından, tesadüflerden bahsediyor. insanın başına milyarda bir gelebilecek tesadüfler... (bu arada bir başka yazımda bu tesadüflerden bahsedeceğim)

filmin başından ortalarına doğru çok karışık ve çözümlenmesi zor görünsede.. ilk yarıyı geçtikten sonra mevzuu çorap söküğü gibi gelmeye başlıyor, ve yerini büyük bir merak kaplıyor... 

yer yer duygularınızı sınır noktaya getirebiliyor olaylar... ağlamak istiyorsunuz olmuyor, bazen sinirleniyorsunuz ama onu bile tam olarak yaşamadan filmin sonuna yaklaşıyor, ve son anda birbirinden farklı bu 13 insanın tamda kırılma noktasında öyle bir şey oluyorki... işte o milyarda bir olabilecek birşey... yok artık diyorsunuz olmaz böyle şey, mümkün değil vs.... ama film kahramanlarından süper zekalı dahi çocuk stanley, bunun cevabını veriyor size,

- bu olabilecek birşey, evet bu olabiliyor diyor....

film konusunda size bir tavsiyede bulunmak istiyorum, mutlaka erken bir satte izleme başlayın.. bizim yaptığımız gibi 23:30 gibi başlarsanız ve ertesi gün, iş günüyse şayet. sabah sevgilim gibi işe geç kalabilirsiniz... :)

film 3 saat sürüyor. fakat korkmayın izlettiriyor kendini...

bu arada filmin adı neden manolya?

sinemalar.com'dan bir yorum;

manolya aynıı insan gibi katman katman tabakalardan oluşmuştur. her katman açıldıkça en derine gidildikçe, gerçekler ve en derin duygular ortaya çıkar. her bir yaprak oprtadaki ana bölgeye bağlıdır ve her biri dolaylı yönden birbirine bağlıdır, tıpkı filmde olduğu gibi.

iyi seyirler... :)


Hiç yorum yok: