19 Aralık 2011 Pazartesi

LOFT (çatı katı)


hanımlaaaar, alın kocalarınızı yanınıza oturtun ve bu filmi izletin. bakalım izledikten sonra aldatmaya cesaret edebilecekler mi :P

efendim zaten erkek milletine güven olmaz, bu filmde iyice anlıyoruz ki en "aldatmam ben" diyeni bile yoldan çıkaracak bir kadın vardır, amaa ne demişler g.te giren şemsiye açılmazmış :D

filmimiz 5 arkadaşın hayatını altüst eden bir aldatma hikayesi.

kahramanlarımızdan mimar olanı bir çatı katı yapar ve anahtarlarını diğer dört arkadaşına verir. burası onların gizli yuvası olacaktır. ufak kaçamakları karılarından gizli yapabilecekleri ve sadece beşinin bildiği gizli bir çatı katı.

bazıları karısını daha önce hiç aldatmamış ve kesinlikle aldatmayı düşünmemelerine rağmen anahtarı alırlar...

bir sabah kahramanlarımızdan biri çatı katına gittiğinde içeride yatakta ölü bir kız ve başucunda kendi kanıyla yazılmış latince bir not görür, hemen diğerlerine haber verir 5 arkadaş evde toplanırlar ama kızı hiçbiri tanımamaktadır. bu evin sadece 5 anahtarı vardır ve 5 arkadaşın dışında hiçkimse bu evi bilmemektedir.

kızın kim olduğu, nasıl oraya geldiği, bir eli yatak başına kelepçeli ve çıplak halde kanlar içinde yatakta neden yattığı sırrını korurken, arkadaşlar çoktan birbirini suçlamaya başlamıştır bile. hepsi sözde mutlu ve sorunsuz giden evliliklerini riske atmamak için birbirlerini suçlayıp bu durumdan sıyrılmaya çalışacaktır..

kusursuz planın olmadığını yüzümüze vuran filmde bir çok açık nokta ve hata olsa da, sonuna kadar merak içinde izletiyor kendini.

kendimce gördüğüm hataları burada anlatmak,spoiler içereceğinden susuyorum fakat esas yazılacak şeyler bunlar bence :)

film belçika yapımı. Hollywood filmi izlemekten sıkıldığımdan mıdır bilmiyorum ama değişik ülkelerin yapımlarını izlemeyi seviyorum... konular benzer olsa da karakterlerin renkleri farklı oluyor bir kere... ve çoğu zaman daha güzel de oluyor :)

Hiç yorum yok: