10 Ocak 2012 Salı

2 hafta oldu bilee

işe başlayalı yarın tam 2 hafta olacak... bugün oryantasyon eğitimi aldım. eğitimden çok, insanların neler yaparak para kazandıkları ilgimi çekti. sırayla tüm bölümleri gezdim bir "beyaz yakalı" olarak.

beyaz yaka diye tabir edilmek garibime gitti. şimdi ben beyaz yakalıysam bu yorulmadan terlemeden para kazandığım anlamına mı geliyor acaba ? zira diğer işçi sınıfı çok yoruluyor, acayip ter döküyor, kirin pasın tozun içinde boğuşuyor ve bu yüzden yakaları beyaz kalamıyor da ondan mı onlara "beyaz yakalı" denmiyor. amaaaan ne bilim işte.

ilk kez bir tekstil firmasında çalışıyorum. sanırım benm yaptığım işin güzel tarafı da hemen her sektörde bi şekilde çalışabiliyor olmam :P
dikimhane, kesimhane, modelhane ve sonu hane ile biten ne kadar bölüm varsa gezdim bugün. aslında benim pek alakam olan bölümler değiller. ama eğlenceli ve ilginç bir gezi oldu... mesela kesimhane denen yerde çok acayip makinalar vardı :D kocaman kocaman uzun masalar vardı... acayip keskin ve motorlu makaslar vardı falan filan işte :D bir de aksesuar bölümü vardı ki, kapısından girince kendimi kolyelerin küpelerin yüzüklerin içinde bir cennette bulacağımı sanıp heyecan yapmıştım, zira içeride düğmeden başka bişey yoktu :(
kocaman top top kumaşların olduğu bölüm de güzeldi. birde modelhanede kalıp nasıl çıkarılır onu gördüm. bilgisayarda bir programla yapılan her işe acayip ilgim var. yakında bilgisayarıma kalıp programı yüklersem şaşırmam.

biz "beyaz yakalılar" yinede bir makina ustası kadar işe yaramıyoruz onu farkettim ben...

2. haftamda bunlar oldu işte. bu arada haftasonuna 2 gün kaldı :D bütün hafta sonu dana gibi yatmayı planlıyorum... akşamda öküz gibi yiyip içip gezmeyi. ohhhh...

2 yorum:

Giz dedi ki...

Ben de bir tekstil firmasında çalışan birisi olarak ilk hafta benzer şeyler görmüş ve hem şaşırmış hem de ilgi duymuştum :) hayırlı olsun canım, tekstilin çalışma saatleri biraz uzun ama işini seviyorsan sorun olmaz ;)

watashi wa sinem dedi ki...

sanırım bu konuda şans bana sonunda güldü.. :) çünkü çalışma saatlerim çok uzun değil. ayrıca evime de çok uzak olmadığından istanbul trafiğine takılmadan 20 dk da evde olabiliyorum :) zaten kader her yandan vursaydı atacaktım kendimi en yakın köprüden :D o sebeple bu taraftan yüzüme gülmesi isabet oldu :)