6 Eylül 2012 Perşembe

EĞİTİM HERKESİN HAKKI DEĞİL MİYDİ ?

normalde bu tarz konuları bloga taşıma taraftarı değilim. kimse sanmasın ki duyarsızım, umursamazım. aslında o kadar rahatsızım ki, blog sadece farklı şeylerden bahsedip deşarj olma alanım benim... ama artık dayanamıyor, tahammül edemiyorum. bilmiyorum buradan hangi birini haykırıp, hangisi için sesimizi yükselteceğiz ? mevzu o kadar çok ki...
ama beni patlama noktasına getiren olay facebookta gördüğüm bir resim oldu ...


o sonunda 3 ünlem işareti olan cümleye dikkat edin !!!
bu nasıl bir ahlak anlayışı, nasıl bir çifte standart, bu ne cürret !
hani eğitim herkesin hakkıydı, size demezler mi ; madem bu iş ücretsiz olabiliyordu, çocuğunu sırf yemek ve yol masrafını karşılayamadığı için okutamayan babaların, anaların ne suçu vardı ? binlerce pırıl pırıl, gözlerinden zeka fışkıran çocuk maddi imkansızlıktan okuyamadı belki. bu devlet tüm bunların vebalini nasıl alacak üzerine ?
hepsini bir kenara bırakın, eğitim herkesin hakkı değil mi ? neden dini bütün müslümana yol yemek bedava da, farklı dinden, farklı inanışlardan olan insanlara geçir geçirebildiğin kadar ?
yeter artık !
devletin bu "işinize gelirse" tavrı insanları patlama noktasına getirdi. böyle bir lüksü yok kimsenin ve kimse padişah değil. bizde önüne sürülen her şeyi körü körüne kabul eden köleler değiliz !
peki ya dersanelerin kapatılıp özel okula dönüştürülmesi için devletten kelle başına 2500 tl ödenek verilmesi nedir ? yani bu yarın bize yol, su, elektrik olarak geri dönecek .
zengin çocuğunun okuması için verilecek ödenek, yine fakirin cebinden çıkacak !
yine benzine, doğalgaz'a zam gelecek. fakat enflasyon, pinpon topunun, ipek gömleğin yıllık zammı üzerinden hesaplanacak ve sonra, bakın enflasyon düşük denecek !
çocuklarınızı 5 yaşında ilkokula verin ki beyin yıkamak daha kolay olsun... 
ee ne demişler, ağaç yaşken eğilir !

2 yorum:

mor dedi ki...

Allah cezalarını versin!Herşeyden,hayattan soğuttular bizi.Ve bir dur diyen yok.Yazıklar olsun Türkiye.

watashi wa sinem dedi ki...

tam da bu yazıyı yayınladıktan sonra 25 şehit haberi daha gelmesi ? zaten şehit haberleri bile yetmez mi ne kötü durumda olduğumuzu anlatmak için... dur diyen yok evet ! buradan bağırıp çağırıp isyan etmekle olmuyor. sırf bunun çok anlamsız olduğunu düşündüğüm için şimdiye dek sustum.. ama öylesine sinirliyim ki bu sabah içimi dökmek istedim bende... tek yapabildiğimizin oyumuzu kullanmamak olması ama bununda yetersiz kalması çok acı...