15 Kasım 2012 Perşembe

BULUT ATLASI

artık kışın ciddi ciddi gelmesinden mütevellit sinema sezonumuzu açtık... eveet yazın sinemaya gidilmiyor cidden, bu nedenle midir bilinmez, en güzel filmler de hep kışın vizyona giriyor...




bulut atlasını sinemada izleme konusunda bazı tereddütlerim vardı... genelde görsel filmleri sinemada büyük ekranda izlemeyi seviyorum... veya 3 boyutluları...onun dışında sinemaya gitmeyi çok sevsem de gitmiyordum, nedeni çok açık, daha öncede belirttiğim gibi, sinemadaki saygısız insalara tahammülüm yok pek... ben film izlerken gereksiz gürültüyü, konuşmayı ve sürekli alt yazının tam ortasına denk gelen koca kafalı birini hoş göremiyorum :)
bulut atlasını sinemada hafta arası izleyecekseniz bir hususa dikkat etmeniz gerekiyor... film çok uzun, yaklaşık 3 saat sürüyor. ve bizim gibi saat 21:30 da girerseniz gece 00.30 da ancak çıkabiliyorsunuz. evinizde çok yakın değilse en iyi ihtimalle evde olmanız 01:00 :)

çok şükür ki evimize yakındık.


filmde 6 ayrı hikaye var ve ilk 45 dakika birşey anlamadan izliyorsunuz.. zaten benim sinemada izlemeye tereddüt etmemin sebebi de bu yüzden yapılan olumsuz yorumlardı... fakat abarttıkları kadar değil aksine hiç değil... evet bir süre hiçbirşey anlamadan izliyorsunuz bu doğru, ama sonra çözülüyor kafanızda... ve aslında farklı zaman ve mekanlarda geçen 6 ayrı hikayeyi izlediğinizi anlıyorsunuz...


filmin kadrosu oldukça sağlam... zaten bir filmde Tom Hanks varsa baştan bir puan alıyor benden :)


tom hanks dışında şimdi saymaya üşendiğim bi dünya ünlü oynuyor... 

film için ekşi de ve diğer sinema sitelerinde yaptığım araştırmalar sonucu herkese başka birşey anlatmış. ve ya herkes başka birşey almış hikayeden.

bana kalırsa kusursuz bir başkaldırı filmi... nerede ne zaman yaşamış olursanız olun içinde yaşadığınız duruma boyun eğmektense, fitili ateşleyenlerden biri olabilirsiniz...

beni en çok etkileyen gay müzisyenin, gemideki kölenin ve somni'nin hikayesiydi... 

film uzun falan ama sıkmadan izletiyor... oyunculuklar makyajlar herşey şahane.. film bitince bi bekleyin ve ekranda kimin hangi rollere hayat verdiğini izleyin... biz çoğunu tahmin etmemize rağmen bazılarına çok şaşırdık, nasıl bu kadar değişebilir insan pes !! :)
çok keyifli bir filmdi

10 yorum:

Adsız dedi ki...

sen yine ilk 45 dk demişsin.. ben ancak ara verdiğimizde kafa toplama şansı buldum :) film cidden uzun ve sonunda "ne olduk ya??" gibi olmuştum. hak ve özgürlüğünü aramayı çok iyi anlatmışlar. bazen kazanırsın, bazen kaybedersin..

aynen! o makyaj neydi öyle. filmde zaten çokça "aaa!" demiştim ama eve gelince türkçealtyazı.org'dan resimlere baktım ve izlerken çıkaramadığım daha bir çok karakterin aynı oyuncu olduğunu fark ettim. resmen bir süre gözleri pörtletip, ağzım açık bakakaldım :)

herkesten farklı ses çıkıyor ama değişik ve güzel bi filmdi bencede :)

watashi wa sinem dedi ki...

evet değişik bir filmdi ve değişik bişeyler görmek hoşumuza gidiyor :) artık klasik konular kesmiyor sanırım :)

coco-jelly dedi ki...

Ay Simon ozlemisim seni <3 bende inan 6-7 aydir utaniyorum ama hic bir sinemaya gitmedim bu ara neye gitsem diyordum ;) ilginc bir filmis cok opuyorum;) kupelerden mutlaka al super duruyorlar sevgiler :)

watashi wa sinem dedi ki...

bende özlemişim yazılarınızı... :) bu ara birde tim burton filmi var frankenwennie... animasyon seversen ona gidebilirsin... daha izlemediğim filmleri bile tavsiye eder oldum bak :) ama tim burton yapmışsa güzel yapmıştır :)

A-H dedi ki...

hakikaten herkesten farkli ses cikiyor bu film icin, kotu bile olsa izlemek istiyorum artik meraktan :)

watashi wa sinem dedi ki...

muhteşem deyip beklentiyi yükseltmiyim ama, kesinlikle kötü bir film değil bence...

THE DIVINITUS dedi ki...

I saw it during Toronto Film Festival. Many people were confused, definitely not the easiest for mainstream public.

watashi wa sinem dedi ki...

I agree :)

Mia Wallace dedi ki...

hepsine katılıyorum fakat yine de bir duygu eksikliği yok mu yoksa bana mı öyle geliyor :)

watashi wa sinem dedi ki...

sanırım duygu eksikliğine sebep olan şey, birbirinden ayrı 6 hikayenin işlenişi olabilir... yani evet, bir duygu eksikliği var... filmden çıkınca bir gülümseme oluyor yüzünüzde ama unutulmaz da değil... mona lisa tablosu gibi bi filmdi işte :)