18 Ağustos 2011 Perşembe

tea party




birçok konuda olduğu gibi çay konusunda da bazı takıntılarım var... başak burcu olmak zor ne yapayım :) yıllardır çayı aynı fincandan içerim... şu yukarıda görmüş olduğunuz fincan benm ve beni yakından tanıyan herkesin evinde mevcut. annemlerde, abimlerde, eşimin annesinde, kuzenlerimde vs... çünkü başka bardakla içtiğim çaydan hiç tat alamıyorum sanki... çay dediğin illaki cam fincanda olmalı, hem öyle sıradan cam fincanları da kabul etmem, camı ince olmalı, sapı metal olmalı, fincanın altı da ince olmalı... böööyle uzayıp gider...

çay bardağında da aynı kriterler geçerli... misafir olarak gittiğim bir evde eğer güdük ve koca popolu bir bardakla çay geliyorsa, inanın o bardakla içtiğim çaydan zerre bişey anlamıyorum... çay bardağı görüntü olarak kocamaan ama iç hacmi minik olunca, hem altı çok kalın olduğundan içindeki çay çabucak soğuyor... bu tarz bardakları jeniffer lopez'e benzetiyorum ayıptır söylemesi :P yukarıdaki çay bardağı faruk malhan'ın paşabahçe için tasarladığı istanbul koleksiyonunda... faruk malhan'nın tasarımlarına bayılan bir insan olarak bu çay bardaklarının büyük boyundan da bir takım kendi evime aldım... tabi beni cezbeden bir diğer nokta da bardağın kullanım kolaylığı ve camın incecik olması... ne kadar şık göründüğünü sizde zaten görüyorsunuz... bu bardakları esse de ve paşabahçe mağazalarında bulabilirsiniz... 2'li ve 6'lı olmak üzere 2 çeşit ve 2 boy mevcut... ama sakın bardaklarınızı kırmayın... zira bardakları tek alamıyorsunuz... sadece tabakları 6'lı paketlerde haricen alabiliyorsunuz.. onlarda da sadece mavi rengi için geçerli :D ehehe evet bu biraz kötü ama bu güzel bardaklar için değer :)

3 yorum:

coco-jelly dedi ki...

yaw bu kadarda olmaz:)))))))sen benim son aldığım bardakları görrrr bitersin:)

watashi wa sinem dedi ki...

nasıl görcem ben onları bi resimlersin o zaman :) bu haftayı çay haftası ilan ediyorum... iftardan sonra lakır lakır çay iççeeem :)

coco-jelly dedi ki...

Resimliyim doğru dedin....ben ictim bitirdim bile sevgiler;)))