31 Ekim 2012 Çarşamba

leyla mecnun ve kireçburnu

ta taaaaaammm :)
bilin bakalım simone tatilde nerelere gitti...
asıl amacımız sarıyer taraflarını gezmekken kafamda yanan bir anahtar (bknz ampul demiyorum) bizi kireçburnuna götüdü... kireçburnunun nasıl bir yer olduğunu sonra anlatırım... kireçburnunu hiç bilmiyorum... amacımız tabiki "leyla ile mecnun" çekimlerinin olduğu mahalleyi, erdal bakkalı bulmaktı :) ama hangi mahallededir nasıl gidilir hiçbir fikrimiz yoktu... çünkü o amaçla çıkmamıştık yola... ve leyla ile mecnun'a, ismail abiye, erdal bakkal'a yürekten bağlı bu simone.. tamamen hisleriyle haraket ederek bakkalı buldu !
hatta arabayla mahallede yol alırken sevgiliye, "sanki şu köşeyi dönünce karşıma erdal bakkal çıkacak dedim ve ta taaaaaaaaaaaammmm :)


diziyi izlemiyor, yaşıyormuşum meğer... hayatımda gitmediğim bir yeri nasıl tazı gibi koklayarak buldum pes !


şu cama tıklayıp "nurteeenn, erdal nerede yine? dükkan niye kapalı" dememek için savaş verdim

biz tam fotoğraf çekecekken... ayının teki gelip arabasını onca yer varken tam da dükkanın önüne parketti...

erdal bakkal türbe gibi olmuş arkadaş ! ben başka insanlarında orada sırf dükkanı görmek için gelmiş olabileceğini düşünmemiştim.. ama çok kalabalıktı...hayatımda hiçbir dizi setine gitmemiş.. hatta bir sokakta denk gelince en uzaktan geçmeye çalışmış bir insan olarak.. bu tavrım beni bile şaşırttı :)


bu da mahallenin sakini rambo ! yani daha doğrusu benim köpeğim olsa adı kesin rambo olurdu...
yerim o şaşkın ifadeni ben !



işte o ev :) hemen dükkanın ilerisindeki sokakta... müze muamelesi gören o sevimli o güzel ev.. mecnun ve iskender'in evi...
ev de yaşayan yok tabiki... olsa eminim o ilgiden ve kalabalıktan çok rahatsız olurlardı... hatta dizinin çekildiği mahalle sakin kendi halinde ir mahalleydi ve gürültü yapıp insanları rahatsız ederiz diye ödüm koptu !


mecnun'un evinin kapısındaki bu yazı beni çok etkiledi, hayranlardan biri yazmış belli ki, hangimizin bir parçası mecnun'la değil ki be arkadaşım... :)


kireçburnu mahallesi masalsı bir yer tek kelimeyle, bunda dizinin orada çekilmesi de büyük etken evet... ama eminim bu dizi için buradan daha iyi bir yer bulunamazdı... inanmayacaksınız ama gözlerim doldu bi ara... biz oradayken herhangi bir çekim yoktu. belki bu yüzden, acayip bağlanmışım diziye yahu. o sakin ve boş hali acayip koydu bana :(

oraya gidip gördükten bikaç gün sonra evde otururken birden dilimden dökülenler " hayır ya olamaz, ben ismail abi'nin mecnun'un ve diğerlerinin gerçekte yaşamadığını kabul etmiyorum, orada bir dünya var ve bende orada olmalıyım" ehehehe sevgili tabiki delirmişim gibi baktı yüzüme... sanırım beni kireçburnuna götürdüğüne o an pişman olmuştur...

keşke ismail abi'mi de görseydim... söyleyeceklerim hazırdı.... "sus lütfen ! sus ki bu masaldan uyanmamayım :P"

4 yorum:

Kız Kardeş Derya dedi ki...

Yaaaaa bnde gitmek istiyorum sadece İsmail abi ve Mecnunun hooooplaştığı sahile gittim ama mahalleyi de görmek istiyorum çok kıskandım net!

watashi wa sinem dedi ki...

ayyy mutlaka giiit :) ben gittikten sonra çok uzun süre gerçek dünyaya dönemedim... ne kadar anlatsam da yetersiz kalacak... acayip bir yer orası :)

Merve dedi ki...

ben diziyi izlemiyordum fakat sevdiğim insan izlediği için ilk bölümden izlemeye basladım. ve sonra bırakamadım. her gün netten izliyorum. Bütün herkes çok başarılı. bende inanmıyorum dizi olduğuna (inanmak istemiyorum).Gerçekte de olmalı böyle insanlar.Çünkü İsmail abi bambaşka. o ortam çok başka. Bende gidicem inşallah kireçburnuna .onları göremesemde o mahallede ve sahilde olmak bile çok güzel olucak.

Adsız dedi ki...

Erdal bakkalın ve Mecnunların evinin tam adresi nedir acaba ?